Om byen / Årets lokalområde 2016

Fårvang - Årets lokalområde 2016

Lørdag den 5. november 2016 overrakte borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum, den nystiftede pris ”Årets lokalområde” til Fårvang.

Fårvang kåret som årets lokalområde i Silkeborg

Derfor vandt Fårvang prisen som "Årets lokalområde":
Børnehavebørn og plejehjemsbeboere, der mødes for at hygge sig sammen. Skolebørn, der hjælper børnehavebørn med at dyrke grøntsager og åbne arme overfor nytilkomne. Det er nogle af grundene til, at Fårvang i weekenden er blevet kåret som årets lokalområde 2016 i Silkeborg Kommune.
 
Kenneth Gjøttrup Kristensen, Jannie Zepernick, Gerda Jessen og borgmester Steen Vindum.
 
”Det er helt tydeligt, at byen står stærkt sammen og at der er stort gå-på-mod, når det gælder om at lave nye tiltag. De har simpelthen gjort en ekstraordinær indsats for at styrke livet i lokalområdet,” siger borgmester Steen Vindum.
 
Borgmesteren, som er en del af dommerkomitéen, peger samtidig på, at området har et rigt foreningsliv, hvor foreninger, forretningsdrivende og institutioner samarbejder. De har eksempelvis arrangeret ”running dinner”, fodboldklub, fåremarked, juletræsfest og fælles lugedage.
 
Med prisen følger 40.000 kr., som området ønsker at bruge på at oversætte foreningsbrochurer og tekst på områdets infoskærme til flere østeuropæiske sprog og til en international fest i byen. Det skyldes, at Fårvang i de seneste år fået mange østeuropæiske tilflyttere, og de er med til at skabe vækst i byen.
 
Målet er, at få flere nytilkomne til at deltage i foreningslivet og fælles aktiviteter. ”Vi er i dommerkomitéen enige om, at det er en god ide at bruge pengene på den måde.
 
Silkeborg Kommune er kendt for at have et rigt og levende foreningsliv, og det er helt afgørende, at vi inviterer nytilkomne til at være med. Det er en integrationsindsats, der virkelig batter, nemlig mødet mellem mennesker,” siger borgmester Steen Vindum.
 
Prisen blev lørdag overrakt på Silkeborg Kommunes nærdemokratikonference for de 26 lokalråd og byrådsmedlemmer i Borgerhuset i Virklund Fritidscenter.
 
Der bor omkring 2.300 i Fårvang, og indbyggertallet er på vej op. Bag indstillingen af Fårvang står Fårvang Borgerforening, Fårvang spejderne, HFIF, Fårvang Lokalråd og Skorup-Tvilum Menighedsråd. Syv lokalområder var indstillet til den nye pris. Den er stiftet for at hædre en landsby, bydel eller by, der gør en særlig indsats for at skabe aktivitet og udvikling.
 
”Vi har været på en svær opgave med at vælge imellem lokalområderne, for de har alle meget at byde på. Men vi syntes, at Fårvang skilte sig særligt ud, og derfor faldt valget på området,” siger borgmester Steen Vindum.
 
Dommerkomitéen består af borgmester Steen Vindum og de to viceborgmestre Frank Borch-Olsen og Søren Kristensen.
 
Se også TV2 Østjyllands videoer fra prisoverrækkelsen:
 
 
 
 
Fårvang Borger- og Håndværkerforening | 8882 Fårvang  | formand@faarvangby.dk