Om Fårvang by

 
Fårvang er en by i Midtjylland med ca. 1.350 indbyggere og er beliggende 20 km nordøst for Silkeborg, 33 km sydvest for Randers, 33 km sydøst for Viborg og 34 km nordvest for Aarhus.

Til byen er der knyttet to kirker, Tvilum Kirke der er placeret ca. 5 km sydvest for Fårvang og Skorup Kirke, hvor sognepræsten bor på præstegården ved Skorup Kirke.

Fårvang ligger i Tvilum Sogn i Region Midtjylland og var den største by i den gamle Gjern Kommune, men hører i dag under Silkeborg Kommue. Byen er i løbet af anden halvdel af det 20. århundrede vokset op omkring sin (nu nedlagte) station og ikke mindst den store møbelindustri.

Byen er meget børnevenlig i form af mange dagplejere, legestue, børnehave, skole til og med 9. klasse, SFO, idrætsforening, fodboldklub og spejderforening. Skolen ligger på den modsatte side af Viborgvej og derfor er der tunnel under denne. I det hele taget har byen mange stier, så børnene ikke behøver at færdes på/ved vejene.

Fårvangs centrale placering imellem Århus, Randers, Viborg og Silkeborg, giver mange muligheder for arbejde, uddannelse mv. Byen byder også selv på mange arbejdspladser med forskellige små erhvervsdrivende håndværkere og forretninger som Fårvang Dagli'Brugs, Salon M, Fårvang pizzaria, tank med kiosk og spillehal, mindre slagter, osv.

Fårvang er en by i udvikling og der er i de seneste år blevet bygget nye huse på Nylands Allé og Skovvænget.
 
 
Fårvang Borger- og Håndværkerforening | 8882 Fårvang  | borger@faarvangby.dk